Friday, January 23, 2009

RFC Menjadi Bualan Hangat!

RFC kini menjadi bualan hangat di ruangan forum di laman web terkenal masa kini, berikut adalah diantara komen-komen dari ahli forum.

"Radix Fride Chicken kena ambil tindakan Pastas!! Buka cawangan2 diseluruh negara, setiap negeri semestinya ada Jutawan HPA. Korang kena amik perhatian ini bersungguh. Kita boikot KFC dan Mc Donald tetapi kita masih tiada alternatif lain yang menyayingi mereka. Aku seru kepada Tan Sr Mohd Ali Hashim selaku tokey KFC, mengubah pendirian dan membantu produk-produk tempatan dari menaungi restoran-restoran. RFC boleh ganti KFC McDonald boleh ganti MdDolah Pizza Hut boleh ganti Pizza Hati Coca Cola boileh ganti Radix Cola Kalau tak nak keluaran HPA pun takperlah, asalkan dari negara kita sendiri." (Komen oleh ibnuali)

"Mawar bantah kalau ada orang tak setuju KFC digantikan dengan RFC.He he he he" (Komen oleh Mawar)

"Berminat dengan perniagaan franchise RFC? Selain daripada KFC kini muncul pula RFC yang memberikan pilihan yang sangat menarik pada massa. Restoran yang dimiliki oleh HPA merupakan tonggak kebangkitan produk halal yang disokong oleh 400,000 orang ahli-ahlinya. Sesuatu yang menarik ialah sumber bekalan ayamnya di ambil daripada HPA farm yang telah bertungkus lumus menghasilkan ayam halal dipasaran. Bermula daripada penyediaan makanan ayam yang halal, bebas dari penggunaan antibiotik, bebas dari penggunaan beta agonist (enzim penggemuk dari babi) dan sembelihan yang terjaga hukum hakamnya sampailah kita menyediakan makanan yang siap dimakan. RFC menggunakan radix cola sendiri menggantikan coca-cola dan rempahan yang digunakan untuk menghasilkan ayam RFC juga diproses dengan resepi tersendiri. Chili sos, tomato sos dan Thai Sos juga dihasilkan di kilang HPA yang terletak di Jejawi Sematang Perlis. Apa yang menarik ialah ahli-ahli yang makan di RFC akan diberi nilai mata (NM) sesuai dengan peniagaan MLM HPA. Manakala restoran RFC pula akan di “franchise” kepada ahli-ahli HPA yang berminat menerusi 2 pakej iaitu: 1. pakej pertama : RM 1 juta 2. Pakej kedua : RM 500 ribu. Menjelang tahun 2010 RFC berhasrat mempunyai 20 rangkaiannya diseluruh malaysia. InsyaAllah. Mereka yang berminat boleh hubungi 013-5309717 (Hj Fisal) untuk pertanyaan lanjut"

"senang2, join je r hpa.. cam aku.. huhu" (Komen oleh Kronology)

No comments:

Post a Comment