Wednesday, April 7, 2010

PENGEDAR SETIA CEMERLANG (PCS)


Salam semua pada Pemimpin HPA Malaysia

Sila baca program yang akan dilaksanakan hanya oleh KPA,KPU,KPS,KPT dan KPSS.

KERTAS CADANGAN PROGRAM PENGGUNA SETIA CEMERLANG (PSC)
PENDAHULUAN

Setelah 5 tahun program PBC dilaksanakan adalah difikirkan perlu bagi pihak Al Wahida Marketing memperkenalkan satu program baru bagi mempercepatkan lonjakan jualan kearah pencapaian jualan RM20 juta. Program PSC dicadangkan untuk diperkenalkan oleh pihak Syarikat bukannya untuk menggantikan program PBC tetapi sebaliknya adalah bagi memantapkan lagi program tersebut.

MATLAMAT
Bagi melahirkan pengguna setia produk HPA dikalangan pengedar disamping menjana pendapatan yang selesa dengan cara yang mudah.

SIAPA YANG LAYAK MENYERTAI
Semua PB yang belum berpangkat

JANGKAMASA PROGRAM – 1 HARI (9 PAGI – 5 PTG)
INSENTIF PROGRAM: DINOBAT SEBAGAI PENGURUS MELATI (PLX) SETELAH
MAINTAIN 100 NM SELAMA 6 BULAN BERTURUT-TURUT

TEMPAT PROGRAM: HOTEL ATAU YANG SETARAF DENGANNYA

MODULE –
1. PENGENALAN SYARIKAT
2. MARKETING PLAN –
BAGAIMANA MENJANA PENDAPATAN SELESA MELALUI PROGRAM PSC
3. PRODUK KNOWLEDGE
BAYARAN – RM10 – RM30 TERMASUK BAHAN DAN MAKAN
BILANGAN PESERTA – (200 HINGGA 500) ORANG – (10 ORG PESERTA BG SETIAP PJS)

SYARAT PENYERTAAN
A. TELAH MEMBUAT PEMBELIAN 100 NM SEBULAN DALAM MANA2 BULAN DALAM TEMPOH 3 BULAN SEBELUM KURSUS. PESERTA DIKEHENDAKI MEMBUKTIKAN DENGAN MENYERTAKAN INVOIS PEMBELIAN SEMASA PENDAFTARAN BERSAMA DENGAN KAD PENGENALAN. PESERTA YANG MENGIKUTI PROGRAM PSC PADA BULAN PEMBELIAN SYARAT DIBUAT ATAU BULAN BERIKUTNYA HANYA PERLU MENERUSKAN MAINTAIN 100 NM SELAMA LIMA BULAN BERTERUSAN UTK MELAYAKAN MENDAPAT KENAIKAN PANGKAT PLX

B. HANYA PESERTA YANG HADIR LAYAK MENERIMA KENAIKAN PANGKAT. TIDAK DIBENARKAN PENGGANTI UNTUK HADIR KURSUS


C. PESERTA PERLU HADHIR SEPENUH MASA DALAM KURSUS

SYARAT PENGANJURAN

DIANJURKAN OLEH KELAB DAN PADA PERINGKAT PERMULAAN CUKUP SATU ATAU DUA PROGRAM UNTUK SATU KELAB. TARGET 500-1000 PESERTA SEBULAN

KENAPA PROGRAM PSC RATIONAL?

1. PSC TIDAK AKAN MENYEBABKAN PROGRAM PBC TERGENDALA MALAHAN AKAN MENJADIKANNYA LEBIH RANCAK KERANA MEREKA YG MENYERTAI PSC APABILA MENYERTAI PBC PADA BULAN BERIKUTNYA, HANYA PERLU MEMBUAT PENAMBAHAN 200 NM. DISAMPING ITU MEREKA JUGA AKAN MENJADI PESERTA PBC YANG LEBIH BERKUALITI KERANA TELAH FAHAM AKAN MATLAMAT DAN KELEBIHAN PBC.

2. PROGRAM PBC TELAH PUN BERJALAN SEJAK TAHUN 2005. SETELAH 5 TAHUN, RASANYA SUDAH SAMPAI WAKTU DAN KETIKA PARA PEMIMPIN DAN PENGEDAR DIDEDAHKAN DENGAN PROGRAM BARU YANG BOLEH MEMBANGKITKAN SEMANGAT MEREKA.

3. PSC AKAN MEMASTIKAN PESERTA MENERUSKAN PEMBELIAN SEKURANG2NYA 6 BULAN DIMANA ADA KALANYA PESERTA PBC HANYA MAMPU UNTUK MAINTAIN DALAM MASA 2 BULAN PERTAMA SELEPAS PBC

4. TERDAPAT DIKALANGAN PENGEDAR YANG HANYA SANGGUP MEMBERI MASA 1 HARI BAGI MENGIKUTI PROGRAM. INI ADALAH LEBIH MUDAH BAGI ORANG YANG KURANG SEMANGAT DAN KEYAKINAN.

No comments:

Post a Comment